szeptember 20, 2010

MÉG TÖBBET, TŐLED


Még többet Tőled, még többet,
Hadd éljek úgy, ahogy Te, add meg nekem.
Hadd értsem szavad jobban és tegyem a Te akaratod, Uram, még többet.
Refr.:
Te vagy az Úr, nagyon szeretlek én,
Gondot viselsz rólam szüntelen,
Senki sincs Hozzád hasonló, Uram.
Olyan vagy Te, mint egy igaz barát,
Tudod jól szívem minden gondolatát.
Adj nekem többet magadból, még többet!
   
                                                      (Egyik kedves énekem)


Rákellett, hogy jöjek, hogy hiába minden fáradozás, küzdés, tervezgetés ha Isten akaratával nem egyezik meg. Ha Isten más útat szán nekünk hiába minden tusakodás, nem kerülhetjük ki. El kell fogadjuk, azt az útat amit Isten szán nekünk, és oda kell menjünk, ahol Ő szeretne minket látni, és nem oda ahová mi szeretnénk menni, mert abból úgyse  sülne ki jó. Isten nem rossz útat szánt nekünk, csak is jót. Néha tán nehéznek tünik, de soha ne feledjük el, hogy Isten velünk megy, ha megkérjük, hogy legyen az útitársunk. És ha Ő velünk van akkor nincs mitöl féljünk, hisz a legnagyobb kisér el, maga Jézus Krisztus a Mindenható!

Számodra kicsoda Krisztus?


Krisztus neked is felteszi a kérdést: kinek tartasz engem? Õt nem érdekli, hogy mások Illésnek hiszik vagy profétának, egynek a sok közül, mert Õ most egyedül a te véleményedre kíváncsi. Nem beszélhetsz mellé: látja gondolataidat. Számodra kicsoda Krisztus?

Isten nem vár el tölünk nagy dolgokat. Nem várja, hogy szónokoljunk vagy csodákat tegyünk. Ő csak annyit kér, hogy higyük el, hogy Ő a Krisztus. Ő az aki meghalt én értem és te érted is. Fel se tudjuk  fogni milyen nagy áldozatot válalt értünk...És Ő nem kér cserébe egyebet csak azt, hogy higyünk benne. Ennyi az egész. És mégis mi emberek olyan gyarlok vagyunk, hogy elkényelmesdünk sokszor, és egy kesvés szolgálatot se valalunk érte, pedig Ő a legdégébatt adta értünk. Hogyha a hitetlenek nem szégyelik káromolni az Úr nevét, akkor mi miért szégyeljük megvallani azt? Miért vagyunk ilyenek? Miért nem vesszük észre Isten hatalmasságát. Mi csak egy porszem vagyunk számára. Egy szavába kerül, hogy eltöröljön minket, hiszen Ő a Krisztus!